بین المللی :
مهرانه شجاعی, 7 الی 9 اسفند 1392- تهران- دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی, سرطان پستان در بیماران روانی, نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان, سرطان پستان-بیماران روانی
مهرانه شجاعی, 7 الی 9 اسفند 1392- تهران- دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی, اپیدمیولوژی سرطان پستان, نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان, سرطان پستان- اپیدمیولوژی ادامه...
مقدمه:در حال حاضر در میان نوزادان دختر امریکایی خط پیدایش کانسر پستان در طول زندگی، 12% یعنی 1 نفر از هر 8 نفر است که نسبت به سال 1940 دو برابر شده است. از سال 1990 تا کنون میزان بروز با سرعت 3% در سال کاهش یافته که ناشی از کاهش استفاده از هورمون درمانی در یائسگی و استفاده از ماموگرافی است.
مواد و روشها: این مطالعه مروری و بر اساس مقالات جدید تهیه شده است.
نتایج: مطالعات نشان داده اند که احتمال سرطان پستان با افزایش سن زیاد می شودیعنی در خانم 70 ساله،6 برابر یک خانم 40 ساله است.97% مرگ ومیر ناشی از کانسر پستان در زنان بالای 40 سال دیده میشود. شیوع بالای کانسر و مرگو میر در اروپا درسال2012 به سرطان پستان نسبت داده شده بود .در کشورهای اروپایی مانند ایرلند،دانمارک،بلژیک،و فرانسه بیشترین درصد ابتلا وکشورهای پرتغال واسپانیا کمترین میزان ابتلا را دارند. در ایران ،شیوع1/4الی1/5 کشورهای غربی بوده.ودر رده سنی40-50 شایعتر است بعد از سرطان دهانه رحم وپوست،سومین سرطان شایع زنان است.
در ایران هر ساله حدود10000ابتلای جدید و1500 مورد فوت از سرطان پستان وجود دارد. روند رشد سرطان در کشورهای دیگر ثابت ولی ایران سالی 800000 افزایش رشد در سرطان پستان داشته است17 استان در ایران بیشترین امار سرطان پستان را داشته است.
نتیجه گیری:بعضی از فاکتورهای مهم ژنتکی مانند سن، استعداد ژنتیکی، سن منارک و یائسگی را نمی توان تغییر داد. ولی می توان افراد در معرض خطر را تشویق به انجام خورازمایی ماهیانه پستان از 20 سالگی، معاینه توسط پزشک هر 6 ماه و ماموگرافی سالیانه از 35 الی 40 سال شروع نمود و با تشخیص به موقع از مرگ و میر این سرطان پیشگیری نمود.
مهرانه شجاعی, 7 الی 9 اسفند 1392- تهران- دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی, الومنیوم وسرطان پستان, نهمین کنگره بین المللی سرطان پستان, سرطان پستان- الومینیوم ادامه...
مقدمه: طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، 13% کل مرگها در جهان در اثر سرطان است و پیش بینی می شود تا سال 2030 به 13 میلیون مورد افزایش یابد.سرطان پستانی یک بیماری قدیمی است ک در دهه های اخیر شیوع جهانی داشته و تقریبا دومین کانسر بعد از سرطان ریه است که منجر به مرگ در زنان می شود. لذا نقش مواد شیمیایی در ایجاد کانسرباید مطالعه گردد.
مواد و روش ها: این مطالعه مروری و بر اساس مقالات 2011 الی2013 تهیه شده است.
نتایج:نتایج مطالعات در انگلستان وایتالیا نشان داده است که مواجهه انسان با الومینیوم در رژیم غذایی، ماد ضد عرق، آنتی اسیدها و واکسیناسیون در اتیولوژی کانسر پستان مؤثر است. همچنین الومینیون اندازه گیری شده در بافت پستان افراد ماستکتومی شده از میزان سرمی خون بیشتر بوده است. احتمالا تمرکز الومینیوم در بافت پستان تآثیرات مضری بر سلولهای اپیتلیالی پستان مثل بی ثباتی تولید ژنومی داشته که در عملکرد استروژن بر سلولها دخالت دارد.
بحث و نتیجه گیری: جهت پیشگیری از انواع سرطانها، دوری از انواع مواد مضر شیمیایی به خصوص آرسنیک، آنتیموان، کادمیوم، کبالت، مس، جیوه، نیتریت و اورانیوم و الومینیوم توصیه می گردد.
داخلی :
مهرانه شجاعی, بهمن84-رشت, مدیریت جامع کیفیت ونقش ان در بهبود کیفیت خدمات بهداشتی-درمانی, مدیریت جامع کیفیت,